GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Ekim 2025 22:15
Düzenleme : 30 Ekim 2025 22:15

Eski savcı Demirden Yargıtay Başkanı Yamana sert istifa çağrısı

Eski savcı Demirden Yargıtay Başkanı Yamana sert istifa çağrısı
Eski Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Yargıtay Başkanı Abdullah Yamanın sosyal medya paylaşımına yanıt vererek istifa çağrısı yaptı.

Eski Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanı Abdullah Yaman’ın sosyal medya üzerinden Yeni Şafak gazetesine yönelik yaptığı skandal paylaşımına sert bir tepki gösterdi.

SKANDAL PAYLAŞIMA TEPKİ

Yaman, son günlerdeki açıklamasında, "Bu dönemde semirtilip şımartılmış ancak düzenli aşıları yapılmadan sokağa salınmış güruha karşı tazminat ve suç duyurusu hazırlıklarımı yapıyorum. Yeni Şafak küçüktür lakin mide bulandırır" ifadelerini kullanarak, gazeteyi hedef almıştı. Bu sözlerin ardından Mehmet Demir, sosyal medya hesabından Yaman’a istifa çağrısında bulundu.

YARGI BAĞIMSIZLIĞINI İHLAL EDİYOR

Demir, "Bir hakimin, üstelik Yargıtay hakimi olmuş, daire başkanı seçilmiş bir yüksek hakimin bir gazete ve sahipleri hakkında bu tür çirkin ifadeler kullanması asla yargı ağzına yakışmaz" diyerek Yaman’ı eleştirdi. Ayrıca, "Derhal hakimlikten istifa etmeli ve varsa hukuk mücadelesini öyle yapmalıdır. Bu tavır yargı bağımsızlığını ve hakim mehabetini ayaklar altına almıştır" ifadelerini ekleyerek Yaman’ın tutumunu sert bir dille kınadı.