İsrail basınında yer alan habere göre, eski Askeri İstihbarat Şefi ve Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS) Direktörü Tümgeneral (E) Tamir Hayman, Türkiye’nin bölgede artan nüfuzuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

GÜVENLİK TEHDİDİ UYARISI
Hayman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin Müslüman dünyasındaki durumunun kritik olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye, İran'a kıyasla 'kötünün iyisi' olabilir; fakat varlığı İsrail için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturuyor" şeklinde konuştu.
YENİ ÇATIŞMA RİSKİ
Suriye ve Lübnan'daki Ankara'nın etkisini vurgulayan Hayman, "Türkiye’nin bölgedeki hamleleri, İsrail’in güvenlik planlarını doğrudan etkiliyor. Eğer bu etki kontrol altına alınmazsa kuzey cephesinde yeni bir çatışma kaçınılmaz olacaktır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, ABD ile ilişkilerdeki kayıtsızlığın Tel Aviv için risk oluşturduğunu da belirtti.


