GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Aralık 2025 04:24
Düzenleme : 13 Aralık 2025 04:24

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan Serdar Bilgili'ye 500 bin dolarlık rüşvet şoku!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan Serdar Bilgili'ye 500 bin dolarlık rüşvet şoku!
Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın, Serdar Bilgili'den ruhsat vaadiyle aşevine bağış adı altında 500 bin dolar rüşvet aldığı iddia ediliyor. Bilgili, parayı ödemek zorunda kaldığını ancak rüşvet iddialarını reddettiğini belirtti

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından şok edici detaylar ortaya çıktı. Serdar Bilgili, aşevine bağış adı altında Akpolat'a 500 bin dolar rüşvet verdiğini itiraf etti.

RUHSAT İÇİN 500 BİN DOLAR RÜŞVET ALDI

Bilgili, ifadesinde, "Akaretler Turizm Yatırım AŞ. olarak Beşiktaş'ta devraldığımız tarihi bir alanda restorasyon çalışması yapıyorduk. Ancak kiracıların yaptığı tadilatlar nedeniyle Turizm Bakanlığı firmamıza ceza kesti ve ruhsat alamadık. Bu durum bizi ekonomik olarak zorladı. Ekim 2024'te Beşiktaş Belediyesi'ne evraklar gönderildikten sonra Başkan Akpolat ile görüştüm. Bana yardımcı olacağını söyledi ve ardından belediyenin aşevinden bahsederek 500 bin dolar bağış yapmamı istedi. Tutarın yüksek olduğunu belirtmeme rağmen, 'Sizden bu tutarı bekliyorum' dedi." ifadelerini kullandı.

PARAYI OTOPARKTA TESLİM ETTİ AMA MAKBUZ ALAMADI

Bilgili, ruhsat konusunda zorluk yaşamamak için bu parayı ödemek zorunda kaldığını belirterek, "Aralık 2024'te, çalışanım Akpolat'ın gönderdiği kişiye, şirketimin otoparkında parayı teslim ettim. Aşevine yapılan bağış karşılığında Beşiktaş Belediyesi'nden makbuz talep ettik ancak makbuz gönderilmedi. Bağışı yaptıktan sonra da ruhsatımı alamadım." dedi. Akpolat tutuklandıktan sonra vekaleten yerine bakan kişiyle görüşüp mağduriyetini anlatınca ruhsatının verildiğini belirten Bilgili, rüşvet iddialarını kabul etmediğini ancak parayı bağış adı altında vermek zorunda kaldığını vurguladı. Akpolat'ın daha önce de aşevi yardımı adı altında bağış aldığı biliniyor.