Kırıkkale'de "icbar yoluyla irtikap" soruşturması kapsamında yaklaşık 4 aydır cezaevinde bulunan eski Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve birlikte tutuklu yargılanan 4 sanık, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
SORGULAR VE BEYANLAR TAMAMLANDI
Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Sungur, U.B., S.A., O.U., C.Y. ile tutuksuz sanık Ö.B. ve müşteki C.S., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye bağlandı. Tutuksuz sanıklar Y.N.Y., D.A., E.Y., Z.Ç. ve M.S. ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların, tanıkların ve avukatların beyanlarını dikkatle dinledi.
TAHLİYE KARARI VE ERTELENEN DURUŞMA
Yapılan tüm değerlendirmeler neticesinde, mahkeme heyeti, Ahmet Sungur ile birlikte U.B., S.A., O.U. ve C.Y.'nin adli kontrol şartına tabi tutulmasına ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliyelerine karar verdi. Duruşma, bir sonraki celsede görüşülmek üzere 26 Şubat tarihine ertelendi. Olayın geçmişine bakıldığında, soruşturma kapsamında 19 Eylül 2025 tarihinde eski Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile birlikte toplam 11 şüpheli gözaltına alınmış, Sungur ve 4 kişi tutuklanmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "icbar suretiyle irtikap" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Ayrıca, Z.Ç. ile E.S. hakkında ise yardım eden sıfatıyla 2,5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.



