Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Yıldızkent semtinde yaşayan Esin Sarıaslan, 14 Temmuz akşamı korkunç bir saldırıya uğradı. Erzurum Şehir Hastanesi’nde memur olarak çalışan Sarıaslan, annesiyle birlikte yaşadığı apartmanda gürültü yaptıkları gerekçesiyle üst kat komşularını polise şikayet etmesinin ardından saldırıya maruz kaldı.
SALDIRGANLARIN ŞİDDETİ
Beş erkek, tekerlekli sandalyedeki Sarıaslan’a sopalarla ve tekmelerle saldırdı. Saldırganlar, Sarıaslan’ı korumaya çalışan kardeşini de yaraladı. Sarıaslan, hastaneden darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Uzaklaştırma ve koruma talebinde bulunan Sarıaslan, ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve valiliğe de başvurdu. 'Annem ve kardeşimle parkta çay içtikten sonra eve dönerken bir grup erkek önümü kesti. Ellerinde sopalar vardı. Hiçbir şey demeden saldırdılar. Tekmelerle, sopalarla vurdular. Kardeşim engel olmaya çalıştı, başını yaraladılar. Polis geldi ama saldırı devam etti. Tekerlekli sandalyem kırıldı, 100 bin TL değerindeki özel donanımlı aracım da hasar gördü. İçlerinden biri silah çekip beni ölümle tehdit etti. Bütün bu şiddet, sadece polisi aradığım için oldu,' dedi Sarıaslan yaşananları anlatırken.
TUTUKLAMA KARARI
Savcılığın talimatıyla şüphelilerden D.A. gözaltına alındı ve adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
ADALETİN YERİNİ BULMASI
DHA’ya konuşan Esin Sarıaslan, bir şüphelinin tutuklanmasının kendisini sevindirdiğini ve diğer saldırganların da yakalanıp cezalarını almasını umduğunu dile getirdi.



