Erzincan'da meydana gelen dolandırıcılık olaylarında, mağdurlar kısa süre önce bir GSM operatöründe hat açma, hat kapatma ve telefon değiştirme gibi işlemler gerçekleştirmişti. Bu işlemlerin hemen ardından gerçekleşen dolandırıcılıkta, mağdurlar toplam 1.424.000 TL zarara uğradı.
DOLANDIRICILIK OPERASYONU VE GÖZALTI SÜRECİ
Soruşturma ekipleri tarafından Erzincan merkezli eş zamanlı bir operasyon düzenlendi ve Ş.B., N.B., Y.E.A. ile Ö.F.Y. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemler tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BAĞLANTILI DİĞER OLAYLAR VE GELİŞMELER
Hatay'da 77 yıl hapis cezası bulunan bir firari, Edirne'de yakalandı. Öte yandan, Kırşehir'de mali suçlara yönelik bir operasyonda 4 kişi tutuklandı. Bu tür olaylar, güvenlik güçlerinin ülke genelindeki çalışmalarını vurgulamaktadır.



