SİYASET
Yayınlanma : 25 Temmuz 2025 04:59

Erdoğan ve İbrahim görüştü: Türkiye-Malezya ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı

Erdoğan ve İbrahim görüştü: Türkiye-Malezya ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Malezya Başbakanı İbrahim, telefon görüşmesinde Türkiye-Malezya ilişkilerini, bölgesel gelişmeleri ve Gazze'deki insani durumu ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, görüşmede Türkiye ile Malezya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.

TÜRKİYE-MALEZYA İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR

Erdoğan, Türkiye ile Malezya arasında kapsamlı stratejik ortaklığın tüm alanlarda ilerlediğini vurguladı. Özellikle savunma sanayii başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı, Malezya'nın ASEAN Dönem Başkanlığı'nın başarılı şekilde sürdüğünü de belirtti.

ASEAN ZİRVESİ VE DİPLOOMASİ

Ocak ayında düzenlenecek 47'nci ASEAN Zirvesi'nde Türkiye'nin Diyalog Ortağı olarak ilan edilmesinin beklendiğini aktardı. İki lider, görüşmede Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğine de dikkat çekti.

GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM

İsrail hükümeti üzerinde uluslararası baskının artırılması gerektiği konusunda hemfikir oldular. Görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve karşılıklı çıkarlara dayalı projelerin geliştirilmesi konuları da ele alındı.