Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Trump, Erdoğan'ı 25 Eylül'de Beyaz Saray'a davet ettiğini açıkladı ve “Sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Erdoğan ise görüşmenin iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendireceğini vurguladı.
DÜNYA BASININDA GENİŞ YANKI
Görüşme, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Özellikle İsrail medyasında, olası bir F-35 savaş uçağı anlaşması nedeniyle endişeler dile getirildi. İsrail merkezli Maariv gazetesi, “Erdoğan F-35’e yaklaşıyor: Trump Erdoğan ile olası anlaşmaya işaret ediyor” başlığını kullanarak, ABD’nin Türkiye’ye F-35 satmasının önünü açabileceğini belirtti.
TÜRKİYE-MISIR TATBIKATI: İSRAİL ENDİŞELİ
Türkiye ve Mısır, 13 yıl sonra Doğu Akdeniz’de ortak bir deniz tatbikatı düzenleyecek. Bu tatbikat, İsrail basınında “Erdoğan’dan Netanyahu’ya güçlü mesaj” olarak yorumlandı. Maariv gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teknofest’teki konuşmasına dikkat çekerek, Tel Aviv yönetiminin bu gelişmeden endişe duyduğunu yazdı. Gazete, Erdoğan'ın konuşmasından şu alıntıya yer verdi: "Netanyahu, sana Kudüs'ten tek bir taş bile vermeyeceğiz. Kudüs'ü asla terk etmeyeceğiz ve mücadelemiz devam edecek."



