SİYASET
Yayınlanma : 18 Eylül 2025 18:55
Düzenleme : 18 Eylül 2025 18:55

Erdoğan: İsrail'in Gazze'deki Soykırımı Yeni Bir Aşamaya Geçti

Erdoğan: İsrail'in Gazze'deki Soykırımı Yeni Bir Aşamaya Geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesinde İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek, Türkiye'nin uluslararası baskı için çaba sarf ettiğini ve Birleşmiş Milletler'de Filistin'in sesi olacağını aç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bölgesel konular masaya yatırıldı.

İSRAİL'İN FİLİSTİN'E YÖNELİK SALDIRILARI

Erdoğan, görüşmede İsrail'in Gazze'deki soykırımının son kara saldırılarıyla yeni bir aşamaya geçtiğini vurguladı. İsrail'in sadece Filistin'i değil, bölgesel istikrarı da tehdit ettiğini ve Katar'a yönelik saldırının bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

ULUSLARARASI BASKI ARTIYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı, İsrail'i eleştiren lider ve kanaat önderi sayısının arttığını, İsrail'e yönelik uluslararası baskının artırılması için çabaların sürdüğünü belirtti. Türkiye'nin her platformda Filistin davasını ve İsrail saldırganlığını kararlılıkla gündeme getirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN ÖNCELİĞİ: ACİL ATEŞKES

Erdoğan, Türkiye'nin önceliğinin Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve bölgedeki insanlık dramının sona erdirilmesi olduğunu dile getirdi. İsrail'in barışı baltalayan tutumunu her fırsatta ortaya koyduğunu ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin'in sesi olacağını ifade etti.