Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bu anlamlı program vesilesiyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, kadına yönelik şiddetle mücadelenin en ön safta yer alacağını belirtti. Çocuğa karşı şiddeti insanlık suçu olarak niteledi ve kadına el kaldıranın vicdanının karardığını vurguladı.
ŞİDDET KARŞISINDA KARARLI DURUŞ
Erdoğan, kadına ve çocuğa şiddet sorununu rakamlar üzerinden konuşmayı doğru bulmadığını söyledi. Bunun sebebinin Türkiye'nin geride olması olmadığını, tam tersine ülkenin bu alanda çok ileride olduğunu açıkladı. Son 23 yılda verilen mücadele sayesinde büyük bir paradigma değişimi yaşandığını ekledi ve asıl meselenin istatistikler değil, insan canı olduğunu belirtti.
GELİŞMELER VE UYARILAR
Ayrıntılar gelmeye devam ederken, Erdoğan'ın konuşması okuyucuları yakından ilgilendiriyor. Kıymetli okurlarımız, bu son dakika gelişmesi için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca, Bakan Göktaş’tan kadına şiddete karşı kararlı mesaj, eski eşini katleden zanlı ve Kenan İmirzalıoğlu'nun gözyaşları gibi diğer detaylar da haberde yer alıyor.



