GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Nisan 2026 18:43
Düzenleme : 30 Nisan 2026 18:43

Erdoğan'dan işçilere güçlü güvence: "Haklarını yedirmeyiz

Erdoğan'dan işçilere güçlü güvence:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçi temsilcileriyle buluşarak çalışanların haklarının korunacağını ve emeğe değer verildiğini vurguladı. Vizyonlarının insanı merkeze alan bir çalışma hayatı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelerek, çalışanların haklarının korunmasına yönelik kararlılığını bir kez daha vurguladı. Erdoğan, "Biz işçinin, emekçinin, çalışanların aleyhine hiçbir adım atmayız. Çünkü bu ülkeyi gerçek anlamıyla vatan kılan sizin alın terinizdir" diyerek, üretimin her alanında emeği geçenlerin ülkenin yükselişinin temeli olduğunu belirtti.

EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ

Erdoğan, 23 yıllık iktidarları boyunca sendikal hakların genişletilmesi, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, toplu sözleşme sisteminin güçlendirilmesi ve iş sağlığı ile güvenliği alanındaki düzenlemeler gibi birçok iyileştirmeye imza attıklarını hatırlattı. Kadınların, engellilerin ve diğer hassas kesimlerin çalışma hayatındaki hak ve özgürlüklerinin de güçlendirildiğini ekledi. Bu süreçte her zaman çalışanların temsilcileriyle istişare içinde hareket ettiklerini ve hiçbir işçi kardeşlerinin hakkının yenilmesine rıza göstermediklerini vurguladı. Son olarak, alacaklarını tahsil edemedikleri için eylem yapan madenci kardeşlerin sorunlarının çözülmesini sağladıklarını örnek gösterdi.

İNSANI MERKEZE ALAN BİR ÇALIŞMA HAYATI VİZYONU

Cumhurbaşkanı, vizyonlarının insanı merkeze alan, emeği yücelten ve sosyal adaleti güçlendiren bir çalışma hayatının egemen olmasını arzu etmek olduğunu ifade etti. Sendikaları bu önemli hedefe giden yolda yol arkadaşları olarak gördüklerini belirten Erdoğan, "İnşallah hep birlikte birlik beraberlik içinde, dayanışma içinde ülkemizi kalkındırmaya, büyütmeye devam edeceğiz" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da yaptığı konuşmada, sendikaların 1 Mayıs'ı Türkiye'nin farklı şehirlerinde barış içerisinde şenliklerle kutlayacağını belirtti. Kabulde ayrıca TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen temsilcileri ile TOBB, TESK, TZOB ve TİSK yönetim kurulu başkanları da hazır bulundu.