Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi CHP'yi hedef aldı. Erdoğan, CHP'deki yolsuzluk iddialarına değinerek, "Bunlara nefes ve vakit harcamayı tamamen israf olarak görüyoruz" dedi.
KONUT PROJELERİ VE HİZMET ANLAYIŞI
Konuşmasında, geçtiğimiz cumartesi günü "Ev Sahibi Türkiye" kura çekim törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, hedeflerinin evleri hızla inşa edip hak sahiplerine teslim etmek olduğunu belirtti. "İnşallah 2027 Mart ayından itibaren evlerimizin anahtarlarını peyderpey teslim edeceğiz. İstanbul'umuza 100 bin konutun yanı sıra 15 bin kiralık konut inşa ediyoruz. Bu yaz kiralık konutların da anahtarlarını teslim etmeye başlıyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, siyasi pusulalarının "hizmet eden izzet bulur" prensibi olduğunu vurgulayarak, kendilerinin açılışlarda, şantiyelerde, temel atma törenlerinde ve devasa yatırımların hizmete açılışında bulunduğunu, iş ve icraat ürettiklerini dile getirdi.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE ÇİFTE STANDART
Ana muhalefetin, basın özgürlüğünden bahsederken sırf yolsuzluklarını ortaya çıkardığı için basına parmak sallayan ve basın mensuplarını tehdit eden bir tavır sergilediğini eleştiren Erdoğan, yıllardır kendilerini basın özgürlüğü konusunda eleştirenlerin iki yüzlü tavrına dikkat çekti. Erdoğan, "Biz hafta sonu İstanbul'da 100 bin konutun kura çekim törenini yaparken aynı saatlerde CHP Genel Başkanı belediye başkanlarıyla toplantıdaydı. Toplantı sonrasında çıktı, yine ipe sapa gelmez bir sürü ithamda bulundu. Son derece seviyesiz ifadelerle şahsımızı ve partimizi hedef aldı" dedi. İçinde vizyon, proje veya nezaket barındırmayan, Türkiye'nin ana muhalefet partisine yakışmayan bu üsluba dikkat çeken Erdoğan, yolsuzlukla yargılanan belediye başkanları karşısında sessiz kalanların, basın mensuplarına karşı aslan kesildiğini, rüşvet pazarlığı yapanlara iki laf edemeyenlerin ise kürsüde tehditler savurduğunu belirtti. Erdoğan, "Tehditle, şantajla, dozunu devamlı artırdığınız hakaret senfonileriyle bu ülkede kimseyi sindiremezsiniz. Kabul etseniz de etmeseniz de alışık olduğunuz eski Türkiye artık yok. Gazetelerin, CHP’nin basın bülteni gibi çıktığı günler artık geride kaldı. Aykırı sesleri susturduğunuz günler artık bu ülkede geride kaldı. Basının sizi eleştirmesine, etik ilkelere riayet ederek yolsuzluk iddialarını haberleştirmesine öyle veya böyle alışacaksınız" diye konuştu.
İSTİKRAR VE KARDEŞLİK MESAJI
Erdoğan, CHP yönetiminin iddiaların üzerine gitmek yerine basını susturmaya çalıştığını, para kuleleri ve baklava kutularıyla mücadele etmek yerine bu iddiaları haberleştiren kurumları tehdit ettiğini vurguladı. "Yolsuzluklardan arınalım, Gazi’nin partisini çıkar şebekelerinin oyuncağı olmaktan kurtaralım" gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Erdoğan, utanmadan ahlaki üstünlükten bahsettiklerini söyledi. "Bunca kepazelikten sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmanız sizin üstünlüğünüzden değil, yüzsüzlüğünüzden kaynaklanıyor" diyen Erdoğan, "Cenab-ı Allah bu milleti, bu ülkeyi CHP zihniyetinin eline düşürmesin. Biz yoğun mesaimiz arasında esasen bunlara nefes ve vakit harcamayı tamamen israf olarak görüyoruz. Bizim CHP’deki Bizans oyunlarıyla uğraşacak ne niyetimiz, doğrusunu söylemek gerekirse ne de bunlara ayıracak vaktimiz var, midemiz var. Biz tamamen işimize odaklanmış durumdayız" dedi. Konuşmasının sonunda Kut'ül Amare Zaferi'nin 110. yıl dönümünü anımsatan Erdoğan, bölgedeki oyunlara gelmemek ve kardeşlik bağlarını korumak gerektiği mesajını verdi.



