Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, yaz mevsiminin başından bu yana ülke genelinde çıkan 3620 yangının tamamının söndürüldüğünü açıkladı.
ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE
Cumhurbaşkanı, yeşil vatanı korumak için büyük bir mücadele verildiğini vurgulayarak, havada ve karada 27 uçak, 105 helikopter, 6 bine yakın kara aracı ve 25 bin orman çalışanı ile 132 bin gönüllünün gece gündüz teyakkuz halinde olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumların AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
SÖNDÜRÜLEN YANGINLAR VE ŞEHİTLER
Erdoğan, yangın söndürme çalışmalarında görev alan kahramanlara teşekkürlerini ileterek, yangınlarla mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi. Devam eden yangınların da en kısa sürede söndürülmesini temenni etti. Ülkenin yeşil alanlarının korunması için tüm imkanların seferber edildiğini ve çalışmaların büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü vurguladı.
YEŞİL VATAN İÇİN MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesinin boyutunu ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği bu mücadelede, vatandaşların da duyarlılığının önemi büyük.



