Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz dağıtımına ilişkin bağlantı ve hizmet bedellerinde yeni bir düzenlemeye gitti. Bu karar, milyonlarca aboneyi ilgilendiren ücretlerde net bir çerçeve çiziyor.
2026 YILI İÇİN ÜST SINIR BELİRLENDİ
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, doğal gaz dağıtım şirketleri 2026 yılı için abone bağlantı bedelinde üst sınırı 8 bin 66 lira olarak uygulayacak. Ayrıca, ilave abone bağlantı bedeli 100 metrekare için 7 bin 16 lira, bağlantı kontrol ve onay bedeli ise ilk 100 metre için 4 bin 549 lira olacak.
DİĞER HİZMET BEDELLERİ DE AÇIKLANDI
Ön ödemeli sayaç değişim bedeli 2 bin 136 lira, sayaç açma kapama bedeli 206 lira olarak belirlendi. İç tesisat işlem bedeli ise 121 lira ile 2 bin 776 lira arasında değişecek. Bu düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek ve tüketiciler için şeffaflığı artıracak.



