GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Eylül 2025 13:44
Düzenleme : 25 Eylül 2025 13:44

Emniyet teşkilatı sendikası: 270.000 TL maaş promosyonu talep ediliyor

Emniyet teşkilatı sendikası: 270.000 TL maaş promosyonu talep ediliyor
Emniyet Teşkilatı Sendikası, EGM personelinin maaş promosyonu için 270.000 TL’lik bir teklif sundu ve değerler hassasiyeti olanlara 600.000 TL sıfır faizli kredi seçeneği de önerdi. Görüşmelerin eylül ayında sonuçlanması bekleniyor.
Emniyet teşkilatı sendikası: 270.000 TL maaş promosyonu talep ediliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) görevli personelin maaş promosyonu için sendika tarafından 270.000 TL’lik bir teklif sunuldu. Emniyet Teşkilatı Sendikası, sözleşmenin yenilenmesi sürecinde ekonomik rahatlama sağlayacak bu rakamın önemini vurguladı.

PROMOSYON ANLAŞMASI DETAYLARI

EGM, personelin maaş ödemelerini kendi bünyesinde tutan bankalarla promosyon anlaşması yapıyor. Bu anlaşma, belirli bir süre için geçerli olan bir protokoldür. Yeni anlaşmanın detayları ve promosyon miktarı kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

SENDİKANIN TALEP VE AMAÇLARI

Sendika, promosyonun yanı sıra değerler hassasiyeti olan personelin 600.000 TL sıfır faizli kredi seçeneğiyle desteklenmesini de talep etti. Eylül ayı içerisinde görüşmelerin sonuçlanması ve anlaşmanın kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Sendikanın amacı, personelin ekonomik rahatlamasını sağlamak ve intihar vakalarının önüne geçmek olarak açıklandı.