GÜNDEM
Yayınlanma : 25 Mart 2026 22:15
Düzenleme : 25 Mart 2026 22:15

Edirne'de yasadışı köpek üretimine rekor ceza kesildi

Edirne'de yasadışı köpek üretimine rekor ceza kesildi
Edirne'de izinsiz köpek üretimi yapan çiftliğe büyük ceza kesildi. 40 köpeğe işkence yapıldığı tespit edildi.

Edirne'de jandarma ekipleri, 12 Mart'ta gerçekleştirdikleri bir operasyonda izinsiz köpek üretimi yapan bir çiftlikte önemli bulgulara ulaştı.

C.N.'YE BÜYÜK CEZA

Operasyonda, C.N. isimli şüpheliye, "tarım arazisine izinsiz yapı yapmak" suçundan 1 milyon lira, "yasa dışı köpek üretimi" suçundan da köpek başına 13 bin lira olmak üzere toplamda 1 milyon 144 bin lira ceza uygulandı. Ayrıca, kaçak yapılaşma nedeniyle de işlem yapıldığı bildirildi.

KÖPEKLERİN DURUMU

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, çiftlikte 40 köpeğin işkenceye maruz kaldığını ve zorla çiftleştirme uygulandığını tespit etti. Bu köpeklerle ilgili de idari yaptırımların uygulanacağı ifade edildi. Jandarma, çiftlikte yapılan aramada 88 köpeğe el koydu. Alınan köpekler, tedavi ve bakım için Edirne Sokak Hayvanları Barınma Evi'ne götürüldü.