2026 FIFA Dünya Kupası grup aşaması sona ererken, turnuvaya veda eden İskoçya Milli Takımı'nda teknik direktör Steve Clarke görevinden istifa etti. Clarke, 7 yıldır sürdürdüğü görevi, takımının C Grubu'nu 3 puanla üçüncü sırada tamamlamasının ardından sonlandırdı.
Oyunculara Duygusal Veda
Clarke, yaptığı açıklamada takımın oyuncularına duyduğu minneti dile getirerek, "Bu vedanın en duygusal kısmı, onlar olmasaydı 2019'dan bugüne kadar biriktirdiğimiz hiçbir anıya sahip olamayacağımız oyuncularım içindir. Onların teknik direktörü olarak anılmak gerçekten bir onurdu." ifadelerini kullandı. İskoçya, 28 yıl aradan sonra katıldığı Dünya Kupası'nda C Grubu'nda topladığı 3 puanla üçüncü sırada yer aldı.
Hırvatistan Maçı Sonucu Veda Getirdi
İskoçya'nın en iyi üçüncüler kontenjanından bir üst tura çıkabilmesi için Hırvatistan ile Gana arasında oynanacak maçın sonucuna bakması gerekiyordu. Ancak Hırvatistan'ın sahadan 2-1 galip ayrılmasıyla İskoçya'nın turnuvadaki hayalleri suya düştü. İskoçya'nın turnuvada devam edebilmesi için Gana'nın Hırvatistan'ı en az 3 farklı yenmesi gerekiyordu. Clarke, maçın bitiminden yalnızca yarım saat sonra istifa kararını duyurdu.



