SPOR
Yayınlanma : 31 Mayıs 2026 17:32
Düzenleme : 31 Mayıs 2026 17:32

Dünya Kupası'na vize engeli! Güney Afrika takımı Meksika'ya uçamıyor, maç ertelendi mi?

Dünya Kupası'na vize engeli! Güney Afrika takımı Meksika'ya uçamıyor, maç ertelendi mi?
Güney Afrika Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası öncesi vize alamadığı için Meksika'ya uçuşunu gerçekleştiremedi. Takım, Johannesburg'da antrenmanlara devam ediyor.

2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında vize sorunları yaşayan Güney Afrika Milli Takımı'nın Meksika'ya yapacağı uçuş ertelendi. Bu durum, takımın turnuvaya hazırlık sürecinde ciddi bir aksaklığa neden oldu.

VİZE SORUNU HAZIRLIKLARI AKSATIYOR

Güney Afrika Futbol Federasyonu (SAFA) tarafından yapılan açıklamada, takımın 11 Haziran'da Azteca Stadı'nda ev sahibi Meksika ile oynayacağı açılış maçından önce en kısa sürede Meksika'ya ulaşımının sağlanması için yoğun çaba gösterildiği belirtildi. Federasyon, "Takımın turnuva hazırlıklarının yolunda gitmesini sağlamaya kararlıyız." diyerek durumu toparlama gayretinde olduklarını vurguladı. Milli takım, vize sorunu çözülene kadar Johannesburg'da antrenmanlarına devam edecek.

GURUP MAÇLARI VE TURNUVA DETAYLARI

Turnuvanın açılış maçı 11 Haziran Perşembe günü Güney Afrika ile ev sahibi Meksika arasında oynanacak. Güney Afrika, A Grubu'nda Meksika'nın yanı sıra Güney Kore ve Çekya ile de mücadele edecek. 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.