GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Nisan 2026 13:33
Düzenleme : 18 Nisan 2026 13:33

Diyarbakır'da okul bahçesinde kabus: Yıldırım can aldı, 2 genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da okul bahçesinde kabus: Yıldırım can aldı, 2 genç hayatını kaybetti
Diyarbakır'da okul bahçesinde oyun oynarken yıldırım isabet eden üç gençten ikisi hayatını kaybetti, biri ağır yaralandı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Çiçeközü Mahallesi'nde oyun oynarken aniden bastıran sağanak yağmurdan korunmak için bir ağacın altına sığınan üç genç, hayatlarının en acı anını yaşadı. Kasım Yıldırım, Serkan Yıldırım ve Mehmet Yıldırım (her biri 15 yaşında) isimli kuzenler, yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı.

UMUTLAR YARIM KALDI: İKİ GENÇ KAYBEDİLDİ

Haber verilmesi üzerine olay yerine hızla sağlık ekipleri sevk edildi. Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan maalesef Kasım Yıldırım ve Serkan Yıldırım kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Mehmet Yıldırım ise hayati tehlike arz eden yaraları nedeniyle Gazi Yaşargil Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

GÖRGÜ TANIĞININ ANLATTIKLARI KAN DONDURDU

Olayın görgü tanıklarından Zülfikar Kınık, sabah hayvanlara yem verirken şiddetli şimşekler çaktığını ve ardından okul bahçesinden bir ses geldiğini belirtti. Kınık, çocuklarının kontrol için gönderdiğinde üç gencin yerde yattığını gördüklerini aktardı. Okulu temizlemeye geldikleri öğrenilen kuzenlerin başına gelen talihsiz olay, bölgeyi yasa boğdu. Hayatını kaybeden gençlerin cenazeleri, işlemlerinin ardından defnedilecek.