GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Ocak 2026 19:48
Düzenleme : 27 Ocak 2026 19:48

Diyarbakır'da kayıp Nimet Kılıç için 6. günde de umut var: 137 kişi seferber oldu

Diyarbakır'da kayıp Nimet Kılıç için 6. günde de umut var: 137 kişi seferber oldu
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 6 gündür kayıp olan zihinsel engelli Nimet Kılıç'ı bulmak için 137 kişilik ekip, sisli ve soğuk havaya rağmen arama çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik kamerası görüntüleri de inceleniyor.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Kubacık Mahallesi'nde yaşayan ve 21 Ocak sabahı evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli 2 çocuk annesi Nimet Kılıç'ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları 6. günde de aralıksız devam ediyor. Kayıp kadının eşi Şeyhmus Kılıç'ın ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, günlerdir bölgeyi didik didik tarıyor.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Nimet Kılıç'ın kaybolduğu gün sabah saatlerinde bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri, arama çalışmalarına ışık tuttu. Kayıtlarda, Kılıç'ın saat 05.12 sularında tek başına ilerlediği görülüyor. Bu görüntülerin ardından ekipler, özellikle bu güzergah üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ancak sisli ve soğuk hava, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

137 KİŞİLİK EKİP SAHADA

6. güne girilen arama çalışmalarında toplam 137 kişi görev alıyor. Bu ekipte 96 jandarma personeli, 10 Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma personeli ve 31 AFAD görevlisi bulunuyor. Ekipler, arama faaliyetlerinde 4 adet dron ve 2 arama köpeğini de aktif olarak kullanıyor. Nimet Kılıç'ın bulunması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.