GÜNDEM
Yayınlanma : 12 Kasım 2025 20:56
Düzenleme : 12 Kasım 2025 20:56

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Gazze ateşkesine dair çarpıcı değerlendirmeler

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Gazze ateşkesine dair çarpıcı değerlendirmeler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki ateşkes sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulunarak, uluslararası iş birliğinin şart olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin önünde önemli engeller olduğunu açıkladı. Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Fidan, Suriye konusunun daha derinlemesine ele alındığını ve ABD'de Gazze'nin istikrarı üzerine tartışmalar yapıldığını ifade etti.

BEYAZ SARAY GÖRÜŞMELERİNİN AYRINTILARI

Fidan, Suriye ile İsrail arasındaki güvenlik dengesi için bir uzlaşıya ulaşmanın şart olduğunu vurguladı. ABD'deki temasları sırasında Türkiye'nin bölgedeki konulara dair görüşlerini aktardığını dile getiren Bakan, Mısır ile Gazze meselesinde yakın iş birliği içerisinde olduklarını ve bu ortaklığın bölge istikrarı açısından kritik olduğunu belirtti.

ATEŞKES SORUNLARINDA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNE VURGU

Gazze'deki ateşkes sürecinde karşılaşılan sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Fidan, uluslararası çabaların devam ettiğini duyurdu. Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'nin açıklamalarına da dikkat çeken Fidan, kalıcı bir ateşkes için uluslararası güçlerin müdahalesinin şart olduğunu vurguladı. Abdulati, Türkiye'nin de dahil olduğu dört ülkenin katkısı olmadan ateşkesin sağlanamayacağını belirterek, bölgesel iş birliğinin önemini yinelemiş oldu.