Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda bulundu.
ULUSLARARASI DİPLOMASİ VE DAYANIŞMA
Erdoğan, 81 vilayetten ve dünyanın farklı ülkelerinden kendisini takip eden vatandaşlara hitap ederek, son 3 haftada gerçekleştirilen önemli programların özetini paylaştı. 15 Eylül'de Katar'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katıldığını belirten Cumhurbaşkanı, bu zirvede İsrail karşısında ortak tavır almanın önemine vurgu yaptı. Katar ziyaretinin, Türkiye'nin dayanışmasını göstermesi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
TEKNOFEST VE GAZZE'YE DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Teknofest gururunu hep birlikte yaşadık' diyerek, Teknofest 2025'i ziyaret ettiğini ve gençlerin coşkusuna ortak olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin Gazze'deki duruma karşı sesini yükselttiğini ve Gazzeli kardeşlerin yaşadığı soykırımı fotoğraflarla ortaya koyduğunu belirtti. Erdoğan, ebediyete irtihal eden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler'i rahmetle yad ederek, ailesine ve sevenlerine sabır diledi.
GELİŞMELER DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sürerken, toplantıdan ve konuşmadan elde edilen diğer detaylar da gelmeye devam edecek.



