Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin de katkı sağladığı Hamas-İsrail görüşmelerinin Gazze'de ateşkesle sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ABD, KATAR VE MISIR'A TEŞEKKÜR
Erdoğan, İsrail hükümetini ateşkese yönlendirme iradesi gösteren ABD Başkanı Donald Trump'a, ayrıca anlaşmanın sağlanmasında kritik rol oynayan Katar ve Mısır'a teşekkürlerini iletti.
FİLİSTİN DEVLETİ MÜCADELESİ
Türkiye'nin, anlaşmanın tüm maddelerinin eksiksiz bir şekilde uygulanmasını yakından takip edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Filistin'de 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulana dek mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vesileyle, iki yıldır tarifsiz acılar çeken, gayriinsani koşullar altında onurlu bir yaşam mücadelesi veren; yakınlarını, dostlarını kaybeden, tüm zorluklara rağmen izzetli duruşlarını koruyan Filistinli kardeşlerimi en kalbî muhabbetlerimle selamlıyorum. Rabb’im Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun, şehitlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin." diyerek Filistin halkına seslendi.



