GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Kasım 2025 13:43
Düzenleme : 03 Kasım 2025 13:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa'ya koruma vurgusu: 'Zarar vermeye asla izin vermeyeceğiz!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa'ya koruma vurgusu: 'Zarar vermeye asla izin vermeyeceğiz!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine zarar verilmesine izin vermeyeceklerini ve Suriye ile Gazze'ye yönelik desteklerin süreceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamalarda Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine yönelik tehditlere karşı kararlılık sergiledi. Erdoğan, bölgedeki gelişmelere dikkat çekerek, 'Ne Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine zarar verilmesine ne de Kudüs'ün statüsünün değiştirilmesine müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

SURİYE'YE ÖZEL DESTEK PROGRAMI

Erdoğan, Suriye'deki durumla ilgili de önemli bilgiler paylaştı. 'Suriye, 14 yıl süren mezalimden sonra toparlanma sürecine girdi. Türkiye olarak, Suriye halkına sağlık ve sosyal hizmetler alanında destek vermeye devam edeceğiz.' şeklinde konuştu. Ayrıca, Suriye'ye yönelik proje desteği sunacaklarını belirtti.

GAZZE VE SUDAN'DA İNSANİ YARDIM GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı, Gazze'deki insani yardımların artırılmasına ve yeniden imar çalışmalarına başlanmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. 'Ateşkese rağmen İsrail'in saldırılarına devam etmesi kabul edilemez. Sudan'daki katliamlara karşı da sessiz kalamayız. İslam dünyası bu konuda sorumluluk almalıdır.' ifadeleriyle uluslararası topluma çağrıda bulundu.