GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Şubat 2026 16:50
Düzenleme : 20 Şubat 2026 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: 'Daha fazla insanı harekete geçirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: 'Daha fazla insanı harekete geçirmeliyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin afetlerle mücadeledeki duyarlılığını överken, iklim ve çevre kriziyle mücadelede daha fazla insanı harekete geçirme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin afetlerle mücadeledeki duyarlılığına dikkat çekerek, daha fazla insanı harekete geçirme çağrısında bulundu.

GENÇLERİN SORUMLULUK BİLİNCİ VURGUSU

Erdoğan, 'Gözlerinin ışıltısı yüreğimi ısıtan, geleceğe dair umutlarımı büyüten siz genç arkadaşlarımla birlikte Türkiye'nin sorumluluk sahibi tüm gençlerini saygıyla selamlıyorum' diyerek sözlerine başladı. Gençlerin afet durumlarında tereddüt etmeden 'ben varım' diyen milyonlarca neferi temsil ettiğini belirtti. Ülkenin 81 iline ve yarın dünyanın dört bir yanına yayılacağına inandığı bu 'cemre'lerle birlikte olmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

DOĞAL AFETLERDE VE GELECEK SİVİL TOPLUMDA GENÇLER

Konuşmasında, gençlerin sadece doğal afetlerde hızır gibi yetişen gönül elçileri olmadığını, aynı zamanda dünyanın geleceğinden sorumlu hisseden yüksek bir bilinç taşıdıklarını vurguladı. Kendisini tüm insanlık için 'cemre' olmaya adayan gençleri ve Cemre Vakfı'nı tebrik eden Erdoğan, iklim ve çevre krizini görmezden gelmenin mümkün olmadığını ifade etti.