SPOR
Yayınlanma : 05 Ekim 2025 00:06
Düzenleme : 05 Ekim 2025 00:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ata sporları desteklenmeye devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ata sporları desteklenmeye devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleneksel güreş dallarını desteklemeye devam edeceklerini belirterek, gelecek yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın düzenleneceğini ve Maraş'ta Dünya Karakucak Şampiyonası yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve beraberindeki şampiyon güreşçileri Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

ATA SPORLARINA DESTEK VURGUSU

Kabulde, 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yeni başpehlivanı Orhan Okulu ile 2024-2025 yılları CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi boy birincileri yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ata sporlarının önemine değinerek, "Yağlı güreşi ve geleneksel güreş dallarımızı, ata sporlarımızın tamamını desteklemeyi inşallah bundan sonra da sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI İLE YENİ ŞAMPİYONALAR

Erdoğan, gelecek yıl düzenlenecek olan ve ligde ve Kırkpınar'da ilk 4'e giren pehlivanların mücadele edeceği Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın önemine dikkat çekti. Ayrıca, 25-26 Ekim tarihlerinde Maraş'ta düzenlenecek olan Birinci Dünya Karakucak Şampiyonası hakkında da bilgi verdi. Başpehlivan Orhan Okulu'yu ve ikinci olan Feyzullah Aktur'u tebrik eden Erdoğan, tüm pehlivanlara başarılar diledi.

GÜREŞ LİGİ VE FİNANSMAN DESTEKLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleneksel güreş dallarını yaşatma ve güreşçilerin yanında olma konusunda kararlılıklarını yineledi. Finansman, tesisleşme ve altyapı gibi alanlarda desteklerin artırıldığını belirtti. 3 yıl önce hayata geçirilen ve Kırkpınar'ın yanı sıra 7 farklı organizasyonu kapsayan Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin, Kırkpınar'a katılım kotasının puanlara göre belirlenmesiyle olimpiyat niteliği kazandığını vurguladı. Kabul, güreşçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Kispet' hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.