GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Haziran 2026 13:40
Düzenleme : 08 Haziran 2026 13:40

CHP Tekirdağ'da iç çekişme: Çerkezköy Belediye Başkanı, il başkanını topa tutunca disipline gönderildi

CHP Tekirdağ'da iç çekişme: Çerkezköy Belediye Başkanı, il başkanını topa tutunca disipline gönderildi
CHP Tekirdağ'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, il başkanı Cenk Boduç'u sert sözlerle eleştirince parti tarafından disipline sevk edildi. Akay'ın ihracı isteniyor.

CHP'de Tekirdağ il örgütünde tansiyon yükseldi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın, il başkanı Cenk Boduç'a yönelik sert eleştirileri, parti içinde disiplin sürecini başlattı. Boduç'un talebiyle Akay'ın parti üyeliğinden ihracı istenerek dosyası disiplin kurullarına gönderildi.

AKAY'DAN SERT SÖZLER: 'ÖZEL KALEMDEN BOZMA İL BAŞKANI'

CHP Tekirdağ İl Başkanı Cenk Boduç'un adını anarak konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, il başkanını ağır bir dille eleştirdi. Akay, "Özel kalemden bozma il başkanı benim muhatabım değil. İşine baksın" diyerek, Boduç'un parti çalışmalarından uzak kaldığını iddia etti. Bu çıkış, parti içinde ciddi bir yankı uyandırdı ve Boduç'un tepkisini çekti. Bu gelişmeler, parti içi demokrasi ve yerel yönetimlerin parti üzerindeki etkisi gibi konuları yeniden gündeme getiriyor. Akay'ın eleştirilerinin gerekçeleri ve disiplin sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu. Parti içinde yaşanan bu tür gerilimler, genel siyasi atmosferi de etkileyebilecek nitelikte. Özellikle yerel seçimler öncesinde bu tür iç çekişmelerin yaşanması, parti tabanında da farklı yorumlara yol açabilir.