GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Nisan 2026 12:14
Düzenleme : 06 Nisan 2026 12:14

CHP'li eski başkanın taciz davasında şüpheli ölüm: Tuana'nın babası konuştu, 'Şikayetimizden vazgeçmemiz istendi!

CHP'li eski başkanın taciz davasında şüpheli ölüm: Tuana'nın babası konuştu, 'Şikayetimizden vazgeçmemiz istendi!
Görele'de eski CHP'li başkanın taciz davasında şüpheli ölüm: Tuana'nın babası, şikayetlerinden vazgeçmeleri için baskı gördüklerini ve siyasi müdahale iddialarını dile getirdi. Aile, adalete güvenerek mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Giresun'un Görele ilçesinde, eski CHP'li belediye başkanı Hasbi Dede'nin tacizine uğradığı iddia edilen ve şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Tuana Torun'un babası Ahmet Torun, yaşadıkları süreci ve karşılaştıkları baskıları anlattı. Baba Torun, şikayet dilekçelerini verdikten sonra bazı kişilerin kendileriyle iletişime geçerek şikayetlerini geri çekmelerini istediğini öne sürdü.

SİYASİ BASKI İDDİALARI VE ADALET ARAYIŞI

Ahmet Torun, şikayet sürecinin ardından CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'in kendilerine ulaştığını ve şikayetlerini geri çekmelerini talep ettiğini belirtti. Ancak ailenin bu talebi reddettiğini ve başından beri geri adım atmayı düşünmediklerini vurguladı. Torun, yargılama sürecinde yaşanan tutuksuz yargılanma ara kararı sonrası adliye koridorlarında sergilenen tavırların kendilerini incittiğini ifade ederek, yaşadıkları psikolojik ve sosyal yıpranmaya dikkat çekti. Dosyanın kapatılmaya çalışıldığı yönündeki çabaların kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

'BAZI SİYASİ İSİMLER NEREDEYDİ?' SORUSU VE TEHDİTLER

Torun, süreç boyunca bazı siyasi isimlerin sessiz kalmasına tepki göstererek, “Bugün ‘hak, hukuk, adalet’ diyen Elvan Işık Gezmiş ve Dr. Şenyürek bu olaylar yaşanırken neredeydi?” diye sordu. Aileye yönelik tehdit ve şantaj iddialarına da değinen Torun, kızının ölümünün ardından sosyal medya üzerinden kendilerine, eşine ve ailesine yönelik cinsel içerikli görüntüler paylaşıldığını ve bu süreçte yalnız bırakıldıklarını söyledi. Ailenin tek talebinin adalet olduğunu ve hiçbir siyasi gücün adaletin önüne geçmemesi gerektiğini belirten Torun, suçluların hak ettikleri cezayı alması için mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.