Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, Gökhan Böcek'in 1 Ocak, 14 Ocak ve 25 Ocak 2024 tarihlerinde CHP Genel Merkezi'nde bulunduğu, bu durumun ise dönemin yetkililerinin ifadeleriyle çeliştiği ortaya çıktı. Bu ziyaretler, Ankara'daki hareketliliği ve temaslarıyla birlikte savcılığın yürüttüğü 'rüşvet' ve 'kara para aklama' iddialarına ilişkin soruşturma dosyasında önemli bir yer tutuyor.
ANKARA'DAKİ GİZEMLİ ZİYARETLER
Gökhan Böcek'in 9 ve 13 Ocak 2024 tarihlerinde Ankara'ya yaptığı iki uçuş kaydı bulunuyor. İlk uçuşunda kendisine Zuhal Böcek ve soruşturmada adı geçen Bülent Çeken'in eşlik ettiği belirlendi. Böcek'in Çankaya'daki Sheraton Hotel'de konakladığı ve otelden ayrılmadan önce CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem ile birden fazla telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edildi. Ayrıca, dönemin CHP Ankara İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selis Aydar ile de telefon irtibatı olduğu saptandı. Ankara'daki temasları kapsamında Mehmet Yurtseven, Erdal Polat ve Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanı Yasin Yellice ile de görüşen Böcek, 10 Ocak'ta İstanbul'a, ardından da Antalya'ya geçmişti.
BAZ SİNYALLERİ İFADELERİ BOŞA DÜŞÜRDÜ
İkinci uçuş kaydına göre Gökhan Böcek, 13 Ocak 2024'te yeniden Ankara'ya geldi. Bu kez yanında Zuhal Böcek ve Nurhak Ermiş bulunuyordu. Teknik verilere göre 14 Ocak'ta Söğütözü civarında bulunduğu ve CHP Genel Merkezi'ne gittiği anlaşıldı. Soruşturma dosyasındaki baz ve HTS kayıtları, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın "CHP Genel Merkezi kayıtlarına baktırdım, Gökhan Böcek o tarihlerde genel merkeze uğramamış" şeklindeki açıklamalarını çürüttü. BTK analizleri, Gökhan Böcek'in 1 Ocak, 14 Ocak ve 25 Ocak 2024 tarihlerinde CHP Genel Merkezi çevresinde sinyal verdiğini ve bölgede bulunduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Gökhan Böcek'e ait GSM hattının, belirtilen tarihler arasında CHP Genel Merkezi çevresinden toplam 201 baz sinyali verdiği tespit edildi. Bu HTS, baz ve konum analizleri, savcılığın yürüttüğü incelemeler kapsamında değerlendiriliyor. Bu arada, Muhittin Böcek'in oğlunun etkin pişmanlık belgesinin ortaya çıktığı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un madde bağımlılığıyla mücadelede kararlılık vurgusu yaptığı da gelen bilgiler arasında.



