Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kuşadası belediye başkan adaylığı sürecine ilişkin ortaya atılan iddialar, siyasi kulislerde şok etkisi yarattı. Mevcut Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'nin yeniden aday gösterilebilmesi için CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e 6,5 milyon dolar, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ise 2,5 milyon dolar rüşvet verildiği iddia ediliyor. Bu iddialar, usulsüzlükten mağdur olduğunu belirten aday adaylarının Yeni Şafak'a konuşmasıyla daha da alevlendi.
VAAT EDİLEN ÖN SEÇİM YERİNE GİZLİ ANLAŞMALAR MI?
Aday adaylarının aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "namus sözü" vererek ön seçim yapılacağını duyurması üzerine 25 aday adayı heyecanla seçim çalışmalarına başladı. Ancak süreç ilerledikçe, ön seçim yerine anket yapılacağı ve kararların dar bir çevrenin etkisiyle alınacağı iddiaları ortaya çıktı. Bu süreçte öne çıkan iki aday adayının seçim çalışmaları için toplamda 51 milyon lira harcadığı belirtiliyor. Tamer Mandalinci'nin aslında aday adayı olmadığı, ancak son anda isminin gündeme getirildiği de aktarılanlar arasında.
2 BİN NÜFUSLU İLÇEDE ADAYLIK 10 MİLYON TL'YE Mİ SATILDI?
Süreç sonunda MYK'da yapılan görüşmelerin ardından isimlerin açıklanmasının bir hafta ertelenmesi, bazı CHP'lilerin "Tamer Mandalinci" ismini önermesiyle sonuçlandı. 25 aday adayının 16'sının Genel Merkeze itiraz dilekçeleri sunduğu, ancak bu dilekçelerin Özgür Özel tarafından görmezden gelindiği iddia ediliyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayrılmasının ardından yerel yönetimlerde siyasi dizayn yapıldığı öne sürülüyor. Bir aday adayı, "İzmir'in birçok yerinde siyasi dizayn oldu yerel anlamda. Diğer il ve ilçelerde de oldu. Delegeler satın alındı. İmamoğlu ve Özel yerel yönetimleri dizayn etti. Kuşadası'nda öyle oldu. Tekirdağ’da 2 bin nüfuslu bir ilçede aday olmak için 10 milyon TL istendiğini biliyorum. Borsa kurdular," diyerek iddiaları sert bir dille dile getirdi.



