İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde düzenlenen narkotik operasyonunda şehit edilen Polis Memuru Emre Albayrak'ın olayına ilişkin gözaltına alınan beş şüpheli tutuklandı. Olay, 8 Aralık sabahı saat 07.30'da Çekmeköy Aydınlar Mahallesi'ndeki Adnan Kahveci Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu baskını sırasında, baskın yapılan evden emniyet ekiplerine ateş açıldı ve bu ateş sonucu Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Emre Albayrak ağır yaralandı. Albayrak, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.
ÇATIŞMADA SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Çatışma sırasında, polis memurunu şehit eden saldırgan R.A. (35) öldürüldü, diğer saldırganlar Çetin A. ve Cemal A. ise sağ olarak yakalandı. Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan Cemal A., Bedriye A., Rabia A., Simge A. ve Çetin A., emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.
ŞÜPHELİLERE TUTUKLAMA KARARI
Beş şüpheli, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tutuklandı. Ayrıca, Rabia A., Simge A. ve Çetin A. "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan da tutuklama kararı aldı. Şehit polis memuru Emre Albayrak, memleketi Samsun'da toprağa verildi ve olayda polis memurunu şehit eden saldırganın ailesinden beş kişi de gözaltına alındı.



