İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, 'İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü' davası çerçevesinde tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında hazırlanan 'casusluk' iddianamesini kabul etti.
DAVA İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 4 şüpheli hakkında 'siyasal casusluk' suçlamasıyla 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mahkeme, iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak, duruşma için tensip zaptını düzenledi.
DURUŞMA TARİHİ BELİRLENDİ
Davanın ilk duruşması, 11 Mayıs'ta Silivri Marmara Ceza İnfaz Kurumu'ndaki duruşma salonunda gerçekleştirilecek. Ekrem İmamoğlu ve diğer sanıkların durumu, bu duruşmada netlik kazanacak. İBB soruşturmasının nasıl başladığına dair ise Akın Gürlek, ihbarlar ve şikayetlerle makul şüphe oluştuğunu açıkladı.



