YAŞAM
Yayınlanma : 26 Mart 2026 15:23
Düzenleme : 26 Mart 2026 15:23

Çanakkale ruhu, Konya Karatay'da memed türküleriyle canlandı

Çanakkale ruhu, Konya Karatay'da memed türküleriyle canlandı
Konya Karatay'da düzenlenen 'Memed' konseri, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu türkülerle canlandırdı. Etkinlikte, vatan sevgisi ve kahramanlık temalı eserler seslendirilirken, Çanakkale'nin iman ve fedakarlık destanı olduğu vurgulandı.

Konya'nın Karatay ilçesinde, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Memed' konseri, vatan sevgisi ve Çanakkale ruhunu sanatseverlerle buluşturdu. Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen etkinlik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlamını ve manevi atmosferini canlandırdı.

Duygu Dolu Türkülerle Çanakkale Ruhunu Anma

Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, 54 kişilik koro, Çanakkale ruhunu, kahramanlığı, vatan sevgisini ve Anadolu'nun kültürel derinliğini yansıtan türküler seslendirdi. 'Çanakkale İçinde', 'Çırpınırdın Karadeniz', 'Hoş Gelişler Ola' ve 'Bu Bayrak' gibi hafızalara kazınan eserler, dinleyicilere geçmişten bugüne uzanan ortak bir duygu deneyimi yaşattı. Şef Doç. Dr. Soner Algı yönetimindeki koro, Çanakkale'de verilen mücadelenin ve aziz şehitlerin anısını yaşatmak adına unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Salonu dolduran izleyiciler, türkülere eşlik ederek geceye ortak oldu ve duygu dolu anlar yaşadı.

Çanakkale: İman ve Fedakarlığın Destanı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, konserde yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin sadece askeri bir başarı olmadığını, milletin iman gücü, cesareti ve fedakarlığıyla yazdığı büyük bir destan olduğunu vurguladı. Biçer, Çanakkale'nin bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olduğunu belirterek, 'Çanakkale geçilmez' diyerek vatan uğruna canlarını feda eden kahramanların bağımsızlığın en büyük teminatı olduğunu ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Size ölmeyi emrediyorum' sözünün, o dönemin sarsılmaz iradesinin en güçlü göstergesi olduğunu hatırlatan Biçer, bu ruhun günümüzde de milletin en önemli mirası olduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda Biçer, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anarak, konserin şehitlerin ruhlarını şad etmesini temenni etti.