Çanakkale’nin merkez ilçesine bağlı Kepez beldesi Dardanos mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına, havadan ve karadan yoğun bir müdahale sürüyor. Yangın, yerleşim yerlerine yaklaşınca Güzelyalı Mahallesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi, Jandarma Güzelyalı Kampı ve Çamlıbel Sitesi tedbir amaçlı tahliye edildi.
ACİL TAHLİYE UYARISI
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada yangının rüzgarla birlikte yayıldığını belirtti. Toraman, 'Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tedbiren Güzelyalı bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir.' dedi. İzmir yolu ve Çanakkale Boğazı'nda güney-kuzey yönlü gemi trafiği, yangın tehdidi nedeniyle tek taraflı olarak durduruldu.
ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda alevlerin bazı bölgelerde yerleşim yerlerine sıçradığını duyurdu. Ayrıca, Ayvacık ilçesinde çöplük alanda çıkan bir yangının da ormanlık alana sıçradığı bildirildi. Ekipler, bu ikinci yangına da müdahale ediyor. Valilik ve belediye yetkilileri, tahliye çalışmalarına destek verilmesini ve zorunlu olmadıkça araç trafiğine çıkılmamasını istedi.



