Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinin yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na, yerli otomobil Togg'un yeni modeli T10F ile katıldı. Bakan Kacır, makam aracı olarak kullandığı "oltu" renkli T10F ile meclise giriş yaparken, kendisine bakan yardımcıları da T10X modeli araçlarla eşlik etti.
YOĞUN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE YOKLAMA TARTIŞMASI
DEM Partili TBMM Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, birleşim açıldıktan sonra CHP yoklama talebinde bulundu. Buldan, toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirterek görüşmelere başlama kararı aldı. Ancak CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, iktidarın bütçe görüşmelerine yeterli katılım göstermediğini savunarak itiraz etti. Buldan, TBMM İçtüzüğü'nün başkana yoklama konusunda takdir yetkisi verdiğini hatırlatarak, AK Parti milletvekillerinin bütçe görüşmelerinde yer almasının önemine dikkat çekti.
BÜTÇEDE TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNE KAYNAK AYRILMAMASI TEPKİ ÇEKTİ
Görüşmeler sırasında söz alan CHP'li İnan Akgün Alp, 2026 bütçesinde Terörsüz Türkiye hedefiyle yürütülen sürece yönelik herhangi bir kaynak öngörülmediğini iddia ederek iktidarı eleştirdi.



