GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Mayıs 2026 23:02
Düzenleme : 11 Mayıs 2026 23:02

Burcu Köksal'dan zehir zemberek veda: CHP'den ayrılıp yarın AK Parti'ye katılıyor!

Burcu Köksal'dan zehir zemberek veda: CHP'den ayrılıp yarın AK Parti'ye katılıyor!
CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, partisinden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesinin ardından yarın AK Parti'ye katılacağını duyurdu. Köksal, CHP'den eser kalmadığını ve tehdit edildiğini belirtti.

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, partisinden ayrılıp yarın AK Parti'ye geçeceğini duyurdu. Bu beklenmedik gelişme, CHP kulislerinde adeta deprem etkisi yaratırken, Köksal'ın son dönemdeki AK Parti'ye geçiş iddiaları da doğrulanmış oldu.

CHP'DEN KÖKSAL'A SERT TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Köksal'a yönelik, "Gerekirse kocanı boşa ama partiye bunu yapma." şeklindeki sözleri ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın "Onu gördüğünüz her yerde protesto edin, bu sokaklarda yürütmeyin. O affedilmeyecek bir suç işledi." ifadeleri, tansiyonun ne kadar yükseldiğini gözler önüne serdi. Bu gelişmelerin ardından Köksal, CHP'den kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

'CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM'

TV100 yayınında Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre Köksal, yarın AK Parti'ye katılacağını belirterek "çok huzurluyum, içim çok rahat" dedi. Yarkadaş'ın iddiasına göre Köksal, Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu'nun da aynı adımı atacağını söyledi. Köksal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Yarkadaş, Köksal'ın "Sayın Cumhurbaşkanım, ben hep sizin karşınızda oldum CHP’deyken ama bizim savunduğumuz CHP’den eser kalmadı. Bu CHP bizim CHP’miz değil" dediğini aktardı. Köksal'ın, CHP'de siyaset yapma imkanının kalmadığı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik sert eleştirilerde bulunduğu ve tehdit edildiği öne sürüldü. Köksal'ın paylaştığı mesajlarda, Özel'in kendisine, "5-6 ay sonra iktidara geleceğim ve seni affetmeyeceğim. Seni affetmem için bana yalvaracaksın." dediği iddia edildi.