EKONOMİ
Yayınlanma : 21 Ağustos 2025 16:03
Düzenleme : 21 Ağustos 2025 16:03

Bolat açıkladı: Lojistikte yeni yol haritası oluşturuluyor

Bolat açıkladı: Lojistikte yeni yol haritası oluşturuluyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret ederek, Türkiye'nin lojistik hizmet ihracatında dünyada 10. sırada olduğunu ve 40 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret ederek sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan, Türkiye'nin lojistik hizmet ihracatındaki başarısına dikkat çekti; 'Lojistik hizmet ihracatında yüzde 2,5 pay ve 40 milyar dolar ihracatla dünyada 10. sırada bulunuyoruz' dedi.

ANKARA LOJİSTİK ÜSSÜ'NÜN ÖNEMİ

Ankara Lojistik Üssü'nün stratejik önemine vurgu yapan Bakan Bolat, üssün Orta Koridor ve Kalkınma Yolu bağlantısı üzerinde yer almasını ve Avrupa'ya açılan kapı konumunda bulunmasını lojistik açıdan büyük bir avantaj olarak değerlendirdi. Üssün, ulusal ve uluslararası nakliyecilik açısından önemli bir altyapıya ve küresel ulaşım ağı ile güçlü bir entegrasyona sahip olduğunu, ihracatçılara ve firmalara önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Türkiye'de üretilen ve küresel pazara sunulan ürünlerin ihracatında ve taşınmasındaki konumu ile ticarete önemli katkı sağladığını aktardı.

FİRMALAR DESTEKLENECEK

Bakan Bolat, Türkiye'nin küresel ticaretteki payını ve lojistik sektöründeki pazar payını artırmaya devam ettiğini belirterek, 'Lojistik hizmet ihracatında yüzde 2,5 pay ve 40 milyar dolar ihracatla, dünyada 10. sırada bulunan ülkemizin konumunu daha da güçlendirecek adımları sektörümüzün temsilcileriyle değerlendirerek, yeni yol haritamızı oluşturmaya devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak lojistik ve taşımacılık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızı desteklemeye devam edeceğiz.' şeklinde konuştu. Hükümetin, Orta Koridor ve Kalkınma Yolu Projesi başta olmak üzere, bölgesel ve küresel bağlantıları güçlendirecek stratejik adımlar atmaya devam edeceğini ve sektörlerle yakın işbirliği içinde çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.