GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Temmuz 2025 18:48

Bolat açıkladı: Endonezya ile 48 KAAN uçağı satışı için sözleşme imzalandı

Bolat açıkladı: Endonezya ile 48 KAAN uçağı satışı için sözleşme imzalandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Bolat, Endonezya ile 48 adet milli muharip uçağı KAAN'ın satışına dair sözleşme imzalandığını duyurdu; bu, Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma sanayii ihracatı olarak kayıtlara geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) Endonezya ile 48 KAAN uçağı satışı için bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

MİLLİ MUHARİP UÇAĞI KAAN'IN İHRACATI

Bakan Bolat, paylaşımında milli muharip uçağı KAAN'ın yalnızca Türkiye semalarında değil, aynı zamanda ihracat sahasında da tarih yazdığını belirtti. Bu satışın, Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma sanayii ihracatı olduğunu vurgulayan Bolat, yerli ve milli üretim irademizin uluslararası pazarda bulduğu karşılığın açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak, Türkiye'de üretilen her milli eserin dünya pazarlarında hak ettiği yeri alması için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİNDE YENİ BİR DÖNEM

Bakan Bolat ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, ihracatta güçlü, savunmada bağımsız bir Türkiye idealine doğru hep birlikte yürüdüklerini dile getirdi. Yüce Allah'ın izniyle bu hedefe ulaşacaklarını belirtti. Bu önemli anlaşma, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü ve uluslararası alanda kazandığı itibarı bir kez daha gözler önüne serdi.

KAAN UÇAĞI VE İHRACATIN ÖNEMİ

48 KAAN uçağının Endonezya'ya satışı, Türkiye'nin savunma sanayii ihracatında yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Bu anlaşma, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda Türkiye'nin teknolojik ve askeri gücünü de göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Bu gelişmenin, ülke ekonomisine ve uluslararası ilişkilerine olumlu katkı sağlayacağı düşünülüyor.