EKONOMİ
Yayınlanma : 04 Şubat 2026 04:54
Düzenleme : 04 Şubat 2026 04:54

Boğaziçi Zirvesi öncesi Ankara'da tarihi buluşma: 22 Arap ülkesi büyükelçisi bölgesel iş birliği için bir araya geldi

Boğaziçi Zirvesi öncesi Ankara'da tarihi buluşma: 22 Arap ülkesi büyükelçisi bölgesel iş birliği için bir araya geldi
Boğaziçi Zirvesi öncesi Ankara'da 22 Arap ülkesi büyükelçisi bir araya gelerek bölgesel iş birliği ve istikrar vurgusu yaptı, zirveye tam desteklerini açıkladı.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 17.'si düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kala, Ankara'da diplomatik bir hareketlilik yaşandı. 22 Arap ülkesinden büyükelçiler, zirve öncesinde önemli bir toplantı için başkentte buluştu.

ARAP BÜYÜKELÇİLERİ ZİRVEYE TAM DESTEK VERDİ

Toplantıya ev sahipliği yapan UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, zirvenin uluslararası alandaki başarısını ve büyükelçilerin temsil ettikleri ülkelerin karar alma mekanizmalarının katılımının önemini vurguladı. Özgencil, 'Geçen seneki zirvemizin başarısı, büyükelçilerimiz tarafından da takdir edildi,' ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL İSTİKRAR VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Arap Devletleri Ligi Misyonu Başkanı Büyükelçi Abdelhamid Hamza, Boğaziçi Zirvesi'nin bölgesel istikrarın sağlanması açısından kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Hamza, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğini ve Arap Ligi olarak bu sürece tam destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Juma Al Dhaheri ise zirvenin, Türkiye ile Arap ülkelerini bir araya getiren önemli bir platform olduğunu ve ekonomik iş birliğinin artırılması için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi.