Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde 1 milyar lirayı aşan yatırımla tamamlanan yeni yurt binalarının açılışı ve vizyon toplantısı için kampüsteydi. Bu ziyaret sırasında, her ziyaretin gerektirdiği devlet protokolü çerçevesinde güvenlik önlemleri alındı.
CHP Lideri Özgür Özel'in Ziyareti ve Medya Yansımaları
Tam bir hafta sonra, 19 Şubat'ta CHP lideri Özgür Özel de aynı kampüse bir ziyaret gerçekleştirdi. Özel, 2021'den bu yana rektörlük binasına sırtını dönen bir gruba eşlik etti. CHP'ye yakın medya kuruluşları, Özgür Özel'in kampüse "elini kolunu sallayarak" girmesini bir kahramanlık öyküsü gibi lanse ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasındaki güvenlik önlemlerini ise "abluka" olarak nitelendirdi.
Sosyal Medyadan Sert Tepkiler
Özgür Özel'in "Boğaziçi'ne bariyerle gidilmez" şeklindeki sözlerine, Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve sosyal medya kullanıcılarından sert tepkiler geldi. Bu tepkiler, Özel'in sözlerinin aksine, Erdoğan'ın ziyaretindeki güvenlik önlemlerinin gerekliliğini ve Özel'in ziyaretindeki durumla karşılaştırmasını içeriyordu.



