DÜNYA
Yayınlanma : 21 Temmuz 2025 23:08

BM: İsrail, Gazze'deki sivilleri açlıkla cezalandırıyor

BM: İsrail, Gazze'deki sivilleri açlıkla cezalandırıyor
Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze'deki sivilleri açlıkla cezalandırdığını ve bunun bir savaş silahı olarak kullanıldığını açıklayarak uluslararası topluma müdahale çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in Gazze'deki sivilleri açlıkla cezalandırdığını açıkladı. OCHA, İsrail'in Gazze'deki sivillere karşı açlığı bir savaş silahı olarak kullandığını vurgulayarak, bölgedeki ailelerin felaket boyutunda açlık çektiğini belirtti.

FELAKET BOYUTUNDA AÇLIK

OCHA'nın Filistin Ofisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze'deki ailelerin felaket düzeyinde bir açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi. Açıklamada, çocukların açlıktan eridiği, bazılarının ise yemek ulaşmadan önce hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu durumun, bölgedeki insanları ciddi şekilde tehdit ettiği vurgulandı.

YİYECEK ARAYAN SİVİLLER HEDEF ALINIYOR

Açıklamada ayrıca, Gazze'de yiyecek arayan sivillerin öldürülme riskiyle karşı karşıya olduğu aktarıldı. Çok sayıda kişinin ateş açılarak hedef alındığı ve bu durumun insan hakları ihlali oluşturduğu belirtildi. OCHA, uluslararası topluma Gazze'deki insani krize müdahale çağrısında bulundu.