Bir zamanlar sürdürülebilir ayakkabı denince akla gelen ilk markalardan olan Allbirds, fikri mülkiyet haklarını ve bazı varlıklarını yaklaşık 39 milyon dolara American Exchange Group'a (AXNY) devretme kararı aldı. Bir dönem milyarlarca dolarlık bir değere ulaşan markanın bu şekilde satılması, sektörde şaşkınlıkla karşılandı.

SATIŞ ANLAŞMASI YÖNETİM KURULUNDAN ONAY ALDI
Bağımsız yöneticilerden oluşan özel bir komitenin yürüttüğü detaylı görüşmelerin ardından Allbirds yönetim kurulu, AXNY ile yapılan anlaşmayı oybirliğiyle onayladı. Bu anlaşma kapsamında American Exchange Group, markanın tüm fikri mülkiyet haklarının yanı sıra belirli varlık ve yükümlülüklerini de devralacak. Ancak bu satışın gerçekleşebilmesi için hissedarların da onayı gerekiyor. Tüm süreçler planlandığı gibi ilerlerse, satış işleminin 2026 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.
YENİ SAHİP MARKAYI BÜYÜTECEK Mİ?
Küresel ölçekte aksesuar tasarımı, lisanslama ve üretim alanlarında faaliyet gösteren American Exchange Group'un, Allbirds markasını daha geniş kitlelere ulaştırmak için özellikle lisanslama ve dağıtım gücünü kullanacağı tahmin ediliyor. Bu stratejiyle markanın küresel pazar payını artırması hedefleniyor.


