ASAYİŞ
Yayınlanma : 07 Ekim 2025 22:39
Düzenleme : 07 Ekim 2025 22:39

Beypazarı'nda kaçak geyik avlayan 2 kişiye 580 bin TL ceza

Beypazarı'nda kaçak geyik avlayan 2 kişiye 580 bin TL ceza
Beypazarı'nda kaçak geyik avlayan 2 kişi, parçalanmış geyik etleriyle birlikte yakalandı. Şahıslara 580 bin TL idari para cezası kesildi, av malzemelerine el konuldu.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, bir ihbarı değerlendiren Doğa Koruma ve Milli Parklar Beypazarı şefliği, jandarma ile birlikte Kayabükü ve Köşebükü mevkilerinde kaçak geyik avcılığı yapan 2 kişiyi, parçalanmış geyik etleriyle birlikte yakaladı.

EL KONULAN MALZEMELER VE İMHA

Jandarma ve Doğa Koruma Milli Parklar şefliği ekipleri, avlanmada kullanılan araca ve av malzemelerine el koydu. Yakalanan kaçak avcıların elindeki geyik eti ise alınarak imha edildi.

YÜKLÜ CEZA VE DENETİMLERİN SÜRMESİ

Kaçak geyik avcılığı yapan 2 kişiye toplamda 580 bin TL idari para cezası uygulandı. Avlanmada kullanılan araç da Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğine çekildi. Doğa Koruma Milli Parklar Beypazarı şefliği yetkilileri, sorumluluk sahaları olan Ayaş, Güdül ve Beypazarı'nda denetimlerin devam ettiğini, avcıların av sertifikaları, avlanma izin belgeleri ve tüfeklerinin takozlu olup olmadığının da kontrol edildiğini belirtti. Bölgede gece denetimlerinin de sıklaştırıldığı öğrenildi.