DÜNYA
Yayınlanma : 01 Aralık 2025 22:10
Düzenleme : 01 Aralık 2025 22:10

Beyaz Saray'da Venezuela krizi: Trump'dan çarpıcı açıklamalar

Beyaz Saray'da Venezuela krizi: Trump'dan çarpıcı açıklamalar
Trump, Beyaz Saray'da Venezuela ile ilgili toplantıda 'birden fazla seçenek masada' ifadesini kullandı ve Maduro ile görüşmesini doğruladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik ekibiyle birlikte Beyaz Saray'da Venezuela konusunu ele alıyor. Venezuela ile ABD arasındaki gerilim her geçen gün artarken, toplantıdan yapılan açıklamada “Birden fazla seçenek masada” ifadesi dikkat çekiyor.

TRUMP, MADURO İLE GÖRÜŞTÜ

Gerilimin yükselmesi üzerine Trump'ın, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telefon görüşmesi yaptığına dair iddialar gündeme geldi. Trump, bu görüşmeyi doğrularken, Venezuela'nın hava sahasının kapatılmasıyla ilgili soruları da yanıtladı. “Venezuela'yı pek dost bir ülke olarak görmüyoruz.” diyen Trump, bu ülkenin ABD'ye hapishanelerden ve çetelerden milyonlarca insan gönderdiğini belirtti.

HAAVA SALDIRISI İDDİALARI

Trump, Venezuela'nın hava sahasının kapatılmasıyla ilgili olarak, bunun yakında bir hava saldırısının olacağı anlamına geldiği iddialarını ise reddetti. “Bundan hiçbir anlam çıkarmayın.” diyerek, durumu net bir şekilde ifade etti.