SİYASET
Yayınlanma : 02 Ağustos 2025 08:19
Düzenleme : 02 Ağustos 2025 08:19

Beştaş: Silahını imha eden militanlar için düzenleme şart

Beştaş: Silahını imha eden militanlar için düzenleme şart
DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, silahlarını imha eden militanlar için hukuki düzenleme yapılması çağrısında bulundu ve bu konuda TBMM'de kurulan komisyonun çalışmalarına dikkat çekti.

Önümüzdeki hafta İstanbul, Batman, Diyarbakır, Van, Tunceli ve Adana gibi birçok ilde mitingler ve etkinlikler düzenlenecek. Bu gelişmelerin yanı sıra, TBMM'de kurulan bir komisyonun üyelerinden DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş önemli açıklamalarda bulundu.

MİLİTANLARIN HUKUKİ DURUMU

Beştaş, komisyonun tek görevinin silahlarını imha eden militanların hukuki durumunun ne olacağı olmadığını vurguladı. 'KCK Eşbaşkanı Bese Hozat silahını imha etti. Peki, Bese Hozat ne olacak? Tekrar dağda mı kalacak, yoksa buraya gelirse tutuklanacak mı? Bir kere siyaset yapma iradesi var.' şeklinde konuştu.

DÜZENLEME ÇAĞRISI

Beştaş, silahlarını imha eden militanların bundan sonra ceza almamaları, tutuklanmamaları ve gözaltına alınmamaları için bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. Bu düzenlemenin, Bese Hozat şahsında tüm silahlarını imha eden militanları kapsaması gerektiğini belirtti. Milletvekili, barış sürecinin kalıcılığı için bu adımın hayati önem taşıdığını vurguladı.

SİYASİ BOYUT

Beştaş'ın açıklamaları, silahsızlanma sürecinin siyasi boyutunu ve militanların gelecekteki durumunu tartışmaya açtı. Açıklamalar, hükümetin bu konuda nasıl bir adım atacağını ve barış sürecinin geleceğini merak konusu yaptı.