SPOR
Yayınlanma : 07 Mayıs 2026 02:40
Düzenleme : 07 Mayıs 2026 02:40

Beşiktaş'ta Cengiz Ünder krizi: Yalçın kalsın dedi, yönetim 'hayır' dedi

Beşiktaş'ta Cengiz Ünder krizi: Yalçın kalsın dedi, yönetim 'hayır' dedi
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın takımda kalmasını istediği Cengiz Ünder için yönetim 'ayrılık' dedi. Tecrübeli futbolcuyla sezon sonunda yolların ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

Süper Lig'de bu sezon beklentilerin altında kalan Beşiktaş'ta, gelecek sezonun kadro planlaması şimdiden hareketli bir şekilde ilerliyor. Hem yönetim hem de tecrübeli teknik direktör Sergen Yalçın, yeni yapılanma için yoğun mesai harcarken, kulüp içinde önemli bir fikir ayrılığının yaşandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

YALÇIN'IN İSTEĞİNE RAĞMEN AYRILIK KARARI

Siyah-beyazlılarda, kaleci Devis Vasquez ile yolların ayrılması beklenirken, en çok konuşulan konulardan biri de milli futbolcu Cengiz Ünder'in geleceği oldu. Gazeteci Orhan Yıldırım'ın aktardığı bilgilere göre, teknik direktör Sergen Yalçın'ın Cengiz Ünder'in takımda kalması yönünde bir görüş bildirdiği belirtildi. Ancak yönetimin bu talebe sıcak bakmadığı ve Cengiz Ünder ile sezon sonunda yolların ayrılması yönünde kesin bir karar aldığı öne sürüldü. Yalçın'ın tüm ısrarlarına rağmen yönetimin bu kararından dönmeyeceği ifade ediliyor.

SEZON SONU VEDALAŞMA YOLDA

Bu durum, Beşiktaş'ta teknik direktör ve yönetim arasındaki olası bir gerilimin de habercisi olarak yorumlanıyor. Sergen Yalçın'ın takımın geleceğiyle ilgili vizyonu ile yönetimin transfer politikası arasındaki bu ilk ciddi ayrılık, önümüzdeki günlerde daha fazla konuşulacağa benziyor. Cengiz Ünder'in ayrılık kararının netleşmesiyle birlikte, Beşiktaş'ın önümüzdeki sezonki kadro yapılanmasında ne gibi değişiklikler olacağı merak konusu. Bu arada, Beşiktaş'ın TÜMOSAN Konyaspor ile oynayacağı maçın hakeminin de belli olduğu bilgisi paylaşıldı.