Beşiktaş, Nijeryalı orta saha oyuncusu Wilfred Ndidi'yi kadrosuna kattı. Ndidi, siyah-beyazlıların tarihindeki 190. yabancı futbolcu oldu. Kulüp daha önce 55 farklı ülkeden 189 yabancı futbolcuyla çalışmıştı.
TRANSFERİN DETAYLARI
Beşiktaş, Ndidi'yi 8 milyon avro karşılığında transfer etti ve oyuncuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. 28 yaşındaki Ndidi, 2016-2017 sezonunun ikinci yarısından bu yana İngiltere Championship ekiplerinden Leicester City'de forma giymekteydi. Futbol kariyerine Nijerya'nın Nath Boys Akademisinde başlayan Ndidi, daha sonra Belçika ekibi Genk'e ve oradan da Leicester City'e transfer olmuştu. Avrupa ve dünya futbolunda adını Leicester City'de duyurdu.
NİJERYALI OYUNCULARIN BEŞİKTAŞ'TAKİ YERİ
Ndidi'nin transferiyle Beşiktaş'taki Nijeryalı futbolcu sayısı 5'e yükseldi. Daha önce Daniel Amokachi, Cristopher Ohen, Ike Shorunmu ve Michael Eneramo da siyah-beyazlı formayı giymişti. Ndidi, geçen sezonu Leicester City'de tamamladı ve tüm kulvarlarda 30 karşılaşmada görev aldı, bir gol attı. Leicester City'de 8,5 sezon geçiren Ndidi, 303 maça çıktı ve 18 gol kaydetti. 1'er İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup), İngiltere Süper Kupası (FA Community Shield) ve İngiltere Championship şampiyonluğu yaşadı. Eski takım arkadaşı James Maddison, Ndidi için övgü dolu sözler sarf etti ve onun top kapma ve pas yeteneğini vurguladı. Ndidi, Nijerya Milli Takımı'nda 65 kez forma giydi, ancak henüz gol atamadı. Ndidi, Beşiktaş'ın bu sezonki 4. transferi oldu. Başkan Serdal Adalı'nın yönetiminde yapılan transferlerde, David Jurasek, Tammy Abraham ve Orkun Kökçü'nün ardından Ndidi de Beşiktaş'a katıldı.



