Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Berlin'de ABD heyetiyle iki gün süren barış müzakereleri gerçekleştirdi. Toplamda beş saatten fazla süren toplantılarda, yaklaşık bir buçuk saatlik bir oturum sona erdi ve taraflar arasında yapıcı bir atmosferin oluştuğu ifade edildi.

ABD'DEN BARIŞA YAKIN SİNYALİ
Görüşmelerin ardından ABD'li yetkililer, 'Ukrayna'da barış yakın' ifadesiyle olumlu bir sinyal verdi. Açıklamada, Rusya'nın güvenlik garantisini kabul edebileceği ve Başkan Trump'ın Rusların Batı'daki ilerleyişini durdurmaya odaklandığı belirtildi. Bu durum, savaşın sona ermesi için diplomatik sürecin hız kazandığını gösteriyor.
UKRAYNA SOMUT İLERLEMEYİ DOĞRULADI
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov, müzakerelerin 'yapıcı ve verimli' geçtiğini, somut ilerleme sağlandığını açıkladı. Umerov, gün sonunda barışa daha da yakın bir anlaşma sağlanmasını umduklarını dile getirirken, kamuoyunu sosyal medyadaki spekülasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, ABD heyetinin Ukrayna'nın kalıcı bir barış antlaşmasına ulaşmasına yardımcı olmak için önemli çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.
ZELENSKİY ALMANYA'DA GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRÜYOR
Zelenskiy, ABD heyetiyle görüşmelerinin ardından Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Federal Meclisi Başkanı Julia Klöckner ile bir araya geldi. Görüşmede, Almanya'nın Ukrayna'ya desteği ve tazminat kredisi konuları ele alındı. Ayrıca, bu akşam İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç liderlerinin yanı sıra AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile yapılacak toplantıya katılması bekleniyor.


