Dünyanın en büyük meydan okumaları arasında gösterilen Oceans Seven parkurunda mücadele eden Bengisu Avcı, 9 saati geride bıraktı. 7 açık su kanalından oluşan bu zorlu parkurun Tsugaru Kanalı etabında, pazartesi saat 22.30'da kulaç atmaya başlayan milli yüzücü, 'Gelecek neden bir risk olsun ki' mottosuyla Kodomari'den suya girdi. İklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan Avcı, parkurun yarısına ulaştı.
ZORLU AKINTILAR
Hızı yer yer saatte 12 kilometreye ulaşan ters akıntı, Bengisu Avcı'nın ilk metrelerden itibaren mücadele etmesine neden oldu. Hokkaido'ya doğru direkt yüzmek yerine, akıntıyı soluna alarak saatler süren bir çabayla kanalın ortasına ulaşmayı başardı. Bu bölümde dalgalarla mücadele eden milli yüzücü, sabah 07.00 sularında kanalın ortasına ulaştı.
SON Etaba DOĞRU
Tsugaru Kanalı'nın güçlü akıntısının sürükleme etkisini yenmek için mücadele eden Bengisu Avcı, en az üç saat daha rotada kalarak yüzecek ve ardından Hokkaido'ya doğru yönelecek. 2018 yılından bu yana Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık, Cook Boğazı, Molokai ve Kuzey Kanalı'nı geçen Bengisu Avcı, Tsugaru'yu da tamamlarsa Ocean's 7 gurur tablosundaki ilk Türk olarak tarihe geçecek.



