Electronic Arts’ın (EA) Battlefield 6 ve FC 26 oyunları için Türkiye’de belirlediği fiyatlar, oyuncular arasında hayal kırıklığı yarattı. 70 dolarlık uluslararası fiyatın yaklaşık 2.850 TL’ye denk gelmesi üzerine, oyuncular alternatif yollar aramaya başladı.
UKRAYNA VPN YÖNTEMİ POPÜLERLEŞTİ
Sosyal medya ve oyun forumlarında hızla yayılan bir yöntem, Ukrayna VPN’i kullanarak EA’in dijital mağazasına erişmeyi içeriyor. Bu yöntemle, Türkiye’de 2.850 TL’ye ön siparişe açılan oyunlar, Ukrayna mağazasında 1.699 Grivna (yaklaşık 1.650 TL) gibi daha uygun bir fiyata alınabiliyor. Bu, yaklaşık %42’lik bir indirim anlamına geliyor. Ödeme ve kütüphaneye ekleme aşamalarında teknik bir engel yaşanmadığı belirtiliyor.
RİSKLER BÜYÜK: HESAPLAR TEHLİKEDE
Ancak bu yöntemin büyük bir riski var. EA’in resmi Kullanıcı Sözleşmesi, coğrafi kısıtlamaları ve bölgesel fiyatlandırmayı aşmak için VPN veya benzeri teknolojilerin kullanımını açıkça yasaklıyor. EA, sözleşme ihlallerine karşı hesapların geçici veya kalıcı olarak kapatılması, oyun ve içeriklerin geçersiz kılınması gibi yaptırımlar uygulayabileceğini belirtiyor. Yüksek fiyatlarla hesap riskini göze alma ikilemi oyuncuları zorluyor.



